top of page

ME THE DIRECTOR

Som körledare behöver du en djup förståelse för sång, sound och pedagogik. Här får du lektioner i ledarskap och en riktig djupdykning i historien bakom de afroamerikanska genrerna och Annas unika pedagogik för att lära en kör sjunga detta på ett sunt sätt. Utöver det utveckals du själv som sångare på djupet.

Vem passar utbildningen?

Utbildningen passar dig som vill bli eller utvecklas som körledare inom pop, gospel och andra närliggande genrer. Du har en musikbakgrund som sångare, körsångare, musiklärare eller sångpedagog. Här får du utvecklas maximalt inom rytmisk dirigering och mycker mer.

Varför välja vår utbildning?
 • För att fördjupa dina kunskaper om rösten i allmänhet och rösten inom pop och gospel i synnerhet.  

 • För att förstå pop och gospelmusiken i ett större sammanhang, från Platon och historisk amerikansk musik till du och din kör idag.

 • För att lära dig ett hälsosammare förhållningssätt till rösten och hela kroppen som instrument.

 • För att också förstå ditt ledarskap som körledare och gruppdynamiken i en kör. 

INNEHÅLL FÖR ME THE DIRECTOR

Du kan kombinera den här utbildningen med någon av våra andra inriktningar. Oavsett är du som deltagare del av de andra utbildningarna på så vis att vissa lektioner är gemensamma.

Gemensamt innehåll

Mind body soul – Filosofin
Föreläsning om Anna Wiborgs unika filosofi, Mind Body & Soul, som går genom musikhistorien med avstamp hos Platon och vidare mot den afroamerikanska kulturens början och utveckling till idag.

Anatomi
Du får en grundlig genomgång i röstens anatomi av AWVocals logoped Sofie Hellberg.

Röstvård
Du får massor av tips som hjälper dig att ta hand om din röst på bästa sätt.

Workshop - Andas och värm upp
"En grundlig genomgång i sångteknik"
En workshop där du lär dig grunderna till en bra teknik och hur du andas för att hitta en avslappnad sångröst. Denna workshop kan bli din viktigaste satsning på din sång. Att förstå och kunna styra sin andning är avgörande för god sångteknik oavsett genre. 

Du får också lära dig vikten av uppvärmning för både kropp och röst, och kunskap om hur du värmer upp beroende på vilken genre du sjunger. 

Workshop - Du & dina 4 röster
"Hitta dina fyra röster och hela din röstkapacitet"
En workshop som hjälper dig förstå att du har flera röster i din verktygslåda. I workshopen lär du dig att hitta de fyra rösterna och hur du kan använda dem i olika genrer och tonlägen. 

Workshop - Våga ta steget
"7 steg till ett afro-amerikanskt sound"
En workshop där du blir lotsad genom djungeln av tekniker. Med AWVocals 7 steg får du en förståelse för skillnaderna mellan europeiska och amerikanska dialekter. Den förståelsen är grunden till att hitta rätt teknik så att du kan sjunga all musik inom de amerikanska genrerna (pop, rock, jazz, soul, gospel, blues m.m.).

Masterclass
I en ödmjuk och tillitsfull atmosfär får du öva på att sjunga för andra i en mindre grupp. Möjligheten att sjunga framför andra är viktig för att utveckas som sångare. 

Fonationsrörsworkshop
Du får lära dig om metodens uppkomst och historia, aktuell forskning och nya rön, samt vad det går ut på och vad som händer med stämbanden. AWVocals logoped, Sofie, demonstrerar metoden och du får prova under lektonen. Du får ett personligt utprovat rör och komplett kunskap om hur du kan använda metoden i din vardag.

Sångensemble
Tillsammans med de andra eleverna utgör ni en sångensemble där ni övar på att sjunga stämsång och leda kör. Denna ensemble kommer till stor del ledas av dig som körledarelev. Ensemblen är också en del av din avslutningskonsert. 
Examenskonsert
Hela året avslutas med en examenskonsert som du anordnar med hjälp av din mentor och dina kurskamrater. Examenskonserten gör du med sångensemblen och/eller de körer du arbetat med och vill bjuda in.
Unikt innehåll

Mind Body & Soul - pedagogiken
Här dyker vi djupare in i Anna Wiborgs filosofi och utgår från dig som körledare och körledarskapet. Du får förståelse för hur filosofin förändrar ditt pedagogiska tillvägagångssätt med en kör.

Kördirigering 
Du får lära dig allt du behöver veta som körledare inom pop och gospelgenrer, så som slagteknik, fraseringar, starter och avslut, uttryck, sound m.m.

Uppvärmning special
I första workshopen ingår uppvärmning. Här får du fördjupande kunskaper i att värma upp en kör inom pop, gospel och andra närliggande genrer.

Arrangering och plankning
Du får lära dig hur du kan gå tillväga när du ”plankar” (skriver ner) låtar och arrangerar dom.

Askultation av körledare
Du kommer att få askultera AWVocals körledare med olika sorters grupper och körer under årets gång. 

Praktisera körledarskapet
Du kommer att få möjlighet att praktisera det du lär dig och ditt körledarskap på olika grupper och körer under årets gång. 

Sjunga i en kör
Under året vill vi gärna att du sjunger i en kör. Vilken som helst med en annan inriktning än klassisk. Du väljer själv en kör för året och vi kan hjälpa dig med förslag, tips och råd.

 

Individuellt innehåll

Sånglektioner
Under året får du 6 st individuella sånglektioner av någon i AWVocals.

Piano
Du får 6 pianolektioner under året med fokus på att kunna kompa körer inom pop och gospelgenrer.

Mentorstid
Under hela året har du en mentor från AWVocals som kommer se hur det går för dig, hjälpa dig, bolla saker med dig eller annat du vill ta med din mentor. Ni kan boka fasta tider för mentorskap eller höras eller ses då du känner att det behövs.

- Sofie Hellberg

Jag lärde mig otroligt mycket under utbildningen, både som sångerska och pedagog. Kursupplägget blandar teori och praktik på ett bra sätt och gav direkta möjligheter att praktisera det vi lärt oss, både på varandra och elever. Anna har stor erfarenhet som pedagog och det skiner igenom i allt hon gör.

PRAKTISKT UPPLÄGG OCH PRIS

Vi kommer uppdatera med nästa omgångs datum så snart de är bestämda. Har du frågor för att få utbildningen att funka i din vardag så maila oss gärna. Vi hoppas kunna lösa det mesta så att du kan delta.

Grundupplägget är detta: 

 • 1 år med start vårterminen 2023.

 • Omfattning 25%, 10 timmar per vecka

 • Lektionerna är upp till en heldag varje vecka. 

 • Antal deltagare: 2-6 stycken

Lektionsdagen innehåller workshops, föreläsningar och kan även innehålla dina individuella mentorsmöten, sånglektioner och eget arbete och sångträning. Detaljerat schema mailas närmre utbildningens start.

Tillgång till lokal
Du har tillgång till LokalVokal de dagar du har lektioner IRL. Här kan du öva, jobba med kursen eller annat du har i din kalender, träffa andra deltagare och företagare som finns här. Passa på att hitta nya kontakter och ett schysst häng under utbildningsåret med oss. 

Pris
Utbildningen kostar 35.000 kr. Du betalar allt direkt vid utbildningsstart eller uppdelat på kvartal. Betalning sker genom att du får en faktura mailad till dig.

Diplomerande examenskonsert
Hela året avslutas med en examenskonsert som du anordnar med hjälp av din mentor och dina kurskamrater. Efter genomförd examenskonsert får du också ta emot ditt diplom som visar att du deltagit i AWVocals utbildning för sångare, en kvalitetsstämpel för din karriär.

Adress

LokalVokal

Upplandsgatan 83

11344 Stockholm

Telefon

Email

Connect

 • Instagram
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
bottom of page