top of page

ME THE TEACHER

Satsa på din personliga utveckling och bli en riktigt duktig sångcoach och pedagog. Under året med AWVocals utbildning får du mentorsskap, individuella sånglektioner, praktisera din nyfunna pedagogik och massor av ny kunskap – från anatomi till andning, metoder och sund sångteknik.

Vem passar utbildningen?

Det här är en vidareutbildning för dig som har pedagogisk erfarenhet i mer än två år. Du har också studerat pedagogik inom lärarutbildning, sångpedagogutbildning, andra pedagogiska utbildningar eller fristående pedagogikkurser. Nu vill du komma vidare, få vidgade perspektiv på sången och rösten och dig själv.

Varför välja vår utbildning?
 • För att ge dig själv en utvecklande tid som sångare, pedagog och person.

 • För att se din röst i ett större sammanhang, från Platon och historisk amerikansk musik till du idag.

 • För att lära dig ett hälsosammare förhållningssätt till rösten och hela kroppen som instrument.

 • För att de aha-upplevelser som kommer med Annas filosofi inte finns någon annanstans.

INNEHÅLL FÖR ME THE TEACHER

Du kan kombinera den här utbildningen med någon av våra andra inriktningar. 
Oavsett är du som deltagare del av de andra utbildningarna på så vis att vissa lektioner är gemensamma. 

Gemensamt innehåll

Mind Body & Soul – Filosofin
Du tas med på en resa genom musikhistorien med avstamp hos Platon och vidare mot den afroamerikanska kulturens början och utveckling till idag. I den resan uppenbaras ett helt nytt sätt att se på sången och våra ideal.

Anatomi
Du får en grundlig genomgång i röstens anatomi av AWVocals logoped Sofie Hellberg.

Röstvård
Du får massor av tips som hjälper dig att ta hand om din röst på bästa sätt.

Workshop - Andas och värm upp
"En grundlig genomgång i sångteknik"
En workshop där du lär dig grunderna till en bra teknik och hur du andas för att hitta en avslappnad sångröst. Denna workshop kan bli din viktigaste satsning på din sång. Att förstå och kunna styra sin andning är avgörande för god sångteknik oavsett genre. 

Du får också lära dig vikten av uppvärmning för både kropp och röst, och kunskap om hur du värmer upp beroende på vilken genre du sjunger. 

Workshop - Du & dina 4 röster
"Hitta dina fyra röster och hela din röstkapacitet"
En workshop som hjälper dig förstå att du har flera röster i din verktygslåda. I workshopen lär du dig att hitta de fyra rösterna och hur du kan använda dem i olika genrer och tonlägen. 

Workshop - Våga ta steget
"7 steg till ett afro-amerikanskt sound"
En workshop där du blir lotsad genom djungeln av tekniker. Med AWVocals 7 steg får du en förståelse för skillnaderna mellan europeiska och amerikanska dialekter. Den förståelsen är grunden till att hitta rätt teknik så att du kan sjunga all musik inom de amerikanska genrerna (pop, rock, jazz, soul, gospel, blues m.m.) på ett genuint och sunt sätt.

Masterclass
I en ödmjuk och tillitsfull atmosfär får du öva på att sjunga för andra i en mindre grupp. Möjligheten att sjunga framför andra är viktig för att utveckas som sångare. 

Fonationsrörsworkshop
Du får lära dig om metodens uppkomst och historia, aktuell forskning och nya rön, samt vad det går ut på och vad som händer med stämbanden. AWVocals logoped, Sofie, demonstrerar metoden och du får prova under lektonen. Du får ett personligt utprovat rör och komplett kunskap om hur du kan använda metoden i din vardag.

Sångensemble
Tillsammans med de andra deltagarna utgör ni en sångensemble där ni under Annas ledning får praktisera allt ni lär er på sånglektionerna och workshoparna. Ni får även öva på att sjunga stämsång. Denna ensemble är också en del av körledarnas utbildning, de år som vi har personer som går den utbildningen, och kommer då till viss del att ledas av dem. Du är då också en del av körledarnas avslutningskonsert. 
Examenskonsert
Hela året avslutas med en examenskonsert som du själv anordnar med hjälp av din mentor och tillsammans med dina kurskamrater. 
Unikt innehåll för Me the teacher

Mind Body & Soul - pedagogiken
Här dyker vi djupare in i Anna Wiborgs filosofi och utgår från dig som sångpedagog. Du får förståelse för hur filosofin förändrar ditt pedagogiska tillvägagångssätt med en elev.

Lektioner med varandra
Du kommer under året hålla lektion med de andra eleverna och med en lärare från AWVocals-teamet närvarande. 

Metoder 
Vi går igenom de metoder som finns på marknaden idag inom popsång. Du får även dyka djupare i några av dom. 

Individuellt innehåll

Sånglektioner
Under året får du 6 st individuella sånglektioner av någon i AWVocals.

Piano
Du får 4 pianolektioner under året med fokus på att kunna kompa elever inom pop och gospelgenrer.

Övningselever
Du kommer att ha övningselever under hela året, både själv och under auskultering av någon i AWVocals. Eleverna hittar du själv och med hjälp av din mentor. 

Mentorstid
Under hela året har du en mentor från AWVocals som kommer se hur det går för dig, hjälpa dig, bolla saker med dig eller annat du vill ta med din mentor. Ni kan boka fasta tider för mentorskap eller höras eller ses då du känner att det behövs.

- Selma Fogelberg, sångelev, sångerska, artist och låtskrivare.

Annas utbildning lärde mig lika mycket om sång och pedagogik, som jag lärde känna mig själv! Den utmanade mig och min kunskap på bästa möjliga sätt. Allt från hur knipmusklerna påverkar andningen, till hur kultur påverkar röst och tal, till mina egna spärrar och hur jag tar mig förbi dom. 
Bland det bästa jag någonsin gjort!

PRAKTISKT UPPLÄGG OCH PRISER

Vi kommer uppdatera med nästa omgångs datum så snart de är bestämda. Har du frågor för att få utbildningen att funka i din vardag så maila oss gärna. Vi hoppas kunna lösa det mesta så att du kan delta.

Grundupplägget är detta: 

 • 1 år med start vårterminen 2023.

 • Omfattning 20%, 8 timmar per vecka

 • Lektioner kommer vara en heldag varje vecka. 

 • Antal deltagare: 2-6 stycken

Lektionsdagen innehåller workshops, föreläsningar och kan även innehålla dina individuella mentorsmöten, sånglektioner och eget arbete och sångträning. Detaljerat schema mailas närmre utbildningens start.

Tillgång till lokal
Du har tillgång till LokalVokal de dagar vi har lektioner IRL. Här kan du öva, jobba med kursen eller annat du har i din kalender, träffa andra deltagare och företagare som finns här. Passa på att hitta nya kontakter och ett schysst häng under utbildningsåret med oss. 

Pris
Utbildningen kostar 30.000 kr ink moms. Du betalar allt direkt vid utbildningsstart eller uppdelat på kvartal. Betalning sker genom att du får en faktura mailad till dig.

Diplomerande examenskonsert
Hela året avslutas med en examenskonsert som du anordnar med hjälp av din mentor och dina kurskamrater. Efter genomförd examenskonsert får du också ta emot ditt diplom som visar att du deltagit i AWVocals utbildning för sångare, en kvalitetsstämpel för din karriär. 

Address

Upplandsgatan 83

Stockholm

Phone

070-4540434

Email

Connect

 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Instagram
bottom of page