top of page

ME THE SINGER

Är du sångare eller artist och längtar efter att utvecklas till en helt ny nivå inifrån och ut, och få fler uppdrag? Det här är rätt utbildning för dig. Utöver individuellt fokus och massor av kunskap om sund sångteknik, sound, klang, anatomi och andning får du dessutom vägledning för att ta dig vidare i musikbranschen.

Vem passar utbildningen?

Detta är en utbildning för dig som kallar dig själv sångare, har scenvana och vill ha en större genrebredd än vad de vanliga musikutbildningarna erbjuder. Du kanske är eller vill bli sångare eller artist på heltid.

Varför välja vår utbildning?
 • Du får se din röst i ett större sammanhang och lära dig ett hälsosammare förhållningssätt till hela ditt instrument.

 • Du får en stabil sånggrund som håller i längden.

 • Du lär känna din röst utifrån dig och din kropp.

 • Du får lära dig göra helt nya saker med din röst tack vare en djupare förståelse för sången.

INNEHÅLL FÖR ME THE SINGER

Du kan kombinera den här utbildningen med någon av våra andra inriktningar. Oavsett är du som deltagare del av de andra utbildningarna på så vis att vissa lektioner är gemensamma. 

Gemensamt innehåll

Mind Body & Soul – Filosofin
Du tas med på en resa genom musikhistorien med avstamp hos Platon och vidare mot den afroamerikanska kulturens början och utveckling till idag. I den resan uppenbaras ett helt nytt sätt att se på sången och våra ideal.

Anatomi
Du får en grundlig genomgång i röstens anatomi av AWVocals logoped Sofie Hellberg.

Röstvård
Du får massor av tips som hjälper dig att ta hand om din röst på bästa sätt.

Workshop - Andas och värm upp
"En grundlig genomgång i sångteknik"
En workshop där du lär dig grunderna till en bra teknik och hur du andas för att hitta en avslappnad sångröst. Denna workshop kan bli din viktigaste satsning på din sång. Att förstå och kunna styra sin andning är avgörande för god sångteknik oavsett genre. 

Du får också lära dig vikten av uppvärmning för både kropp och röst, och kunskap om hur du värmer upp beroende på vilken genre du sjunger. 

Workshop - Du & dina 4 röster
"Hitta dina fyra röster och hela din röstkapacitet"
En workshop som hjälper dig förstå att du har flera röster i din verktygslåda. I workshopen lär du dig att hitta de fyra rösterna och hur du kan använda dem i olika genrer och tonlägen. 

Workshop - Våga ta steget
"7 steg till ett afro-amerikanskt sound"
En workshop där du blir lotsad genom djungeln av tekniker. Med AWVocals 7 steg får du en förståelse för skillnaderna mellan europeiska och amerikanska dialekter. Den förståelsen är grunden till att hitta rätt teknik så att du kan sjunga all musik inom de amerikanska genrerna (pop, rock, jazz, soul, gospel, blues m.m.) på ett genuint och sunt sätt.

Fonationsrörsworkshop
Du får lära dig om metodens uppkomst och historia, aktuell forskning och nya rön, samt vad det går ut på och vad som händer med stämbanden. AWVocals logoped, Sofie Hellberg, demonstrerar metoden och du får prova under lektionen. Du får ett personligt utprovat rör och komplett kunskap om hur du kan använda metoden i din vardag.

Solistworkshop 

I en ödmjuk och tillitsfull atmosfär får du öva på att sjunga för andra i en mindre grupp. Möjligheten att sjunga framför andra är viktig för att utveckas som sångare.

 

Sångensemble 

Tillsammans med de andra deltagarna utgör ni en sångensemble där ni under Annas ledning får praktisera allt ni lär er på sånglektionerna och workshoparna. Ni får även öva på att sjunga stämsång. Denna ensemble är också en del av körledarnas utbildning, de år som vi har personer som går den utbildningen, och kommer då till viss del att ledas av dem. Du är då också en del av körledarnas avslutningskonsert. 

 

Examenskonsert

Hela året avslutas med en examenskonsert som du själv anordnar med hjälp av din mentor och tillsammans med dina kurskamrater. 

Unikt innehåll för Me the singer

Projektledning och PR
AWVocals PR-ansvarige, Selma Fogelberg, ger dig nyttiga lektioner i hur du kan marknadsföra dig som sångare och få mer jobb. Ni kommer också att få hjälp med hur ni ska projektleda examenskonserten och skapa PR kring den. Fokus ligger på sociala medier. 

Stageing
Du får lära dig sceniska knep och få förståelse för ditt eget sceniska uttryck. Stageing är kopplat till ditt arbete med din examenskonsert.

Individuellt innehåll

Sånglektioner
Under året får du 6 st individuella sånglektioner av Anna.

Mentorstid
Under hela året har du Anna som mentor. Hon kommer se hur det går för dig, hjälpa dig, bolla saker med dig eller annat du vill ta upp. Ni kan boka fasta tider för mentorskap eller höras eller ses då du känner att det behövs. 

PRAKTISK INFO OCH PRIS

Vi kommer uppdatera med nästa omgångs datum så snart de är bestämda. Har du frågor för att få utbildningen att funka i din vardag så maila oss gärna. Vi hoppas kunna lösa det mesta så att du kan delta. Grundupplägget är detta: 

 • 1 år med start vårterminen 2023.

 • Omfattning 10%, ca 4 timmar per vecka

 • Lektioner varannan vecka (veckodag varierar utifrån de anmälda)

 • Antal deltagare: 1-10 stycken


Lektionsdagen innehåller workshops, föreläsningar och kan även innehålla dina individuella mentorsmöten, sånglektioner och eget arbete och sångträning. Detaljerat schema mailas närmre utbildningens start.

Tillgång till lokal
Du har tillgång till LokalVokal de dagar vi har lektioner IRL. Här kan du öva, jobba med kursen eller annat du har i din kalender, träffa andra deltagare och företagare som finns här. Passa på att hitta nya kontakter och ett schysst häng under utbildningsåret med oss. 

Pris
Utbildningen kostar 25.000 kr inkl. moms. Du betalar allt direkt vid utbildningsstart eller uppdelat på kvartal. Betalning sker genom att du får en faktura mailad till dig.

Diplomerande examenskonsert
Hela året avslutas med en examenskonsert som du själv anordnar med hjälp av din mentor. Du har tillgång till LokalVokal för rep (akustiskt). Examenskonserten gör du själv eller tillsammans med andra elever. Efter genomförd examenskonsert får du också ta emot ditt diplom som visar att du deltagit i AWVocals utbildning för sångare, en kvalitetsstämpel för din karriär. 

Adress

LokalVokal

Upplandsgatan 83

11344 Stockholm

Telefon

Email

Connect

 • Instagram
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
bottom of page